Trähus

Det klassiska trähuset är en naturlig del av vårt svenska byggnadsarv och lika vackert då som nu. Att välja att bygga sitt hus med en vacker träfasad har varit självklart för svenskar i många generationer, och än idag är trä ett av de allra vanligaste materialen att bygga sitt hem med.

Oavsett om du vill förverkliga din unika vision eller önskar ett färdigt, klassiskt trähus så hjälper vi på Felin Fastigheter dig med att bygga ditt drömhus med träfasad.

Trähus med träfasad

Träfasad och trähus – därför är det så populärt

Vi är övertygade om att ditt trähus kommer att bli en investering som du kommer att uppskatta och njuta av i många år framöver. Inte bara för att det är vackert och hållbart, utan också för att det ger dig en avkopplande och harmonisk miljö att bo i. Så hur kommer det sig att trähuset fortfarande är så populärt även nu när många alternativa material finns?

  • Billigare

Trä är ett jämförelsevis billigt virke, samtidigt som det fortfarande håller länge och är slitstarkt. Så för dig som inte vill tänka mer ekonomiskt vid ditt husbygge är trähus en smart väg att gå!

  • Enkelt att anpassa och bygga om

Både när du bygger nytt och när du vill bygga om så är trä enkelt att anpassa utifrån dina önskemål. Till exempel är det oftast mycket smidigare att bygga ut ett hus i trä och riva gamla väggar i träfasad än om huset är byggt i sten.

  • Miljövänligt

Att välja att bygga trähus är också bra för miljön, eftersom trä är ekologiskt och helt förnybart. Många andra byggmaterial påverkar klimatet negativt eftersom produktionen leder till koldioxidutsläpp kräver stora mängder energi. Dessutom är trä ett relativt lätt material, vilket ofta gör att virket är mer miljövänligt att transportera än tyngre material.

  • Din träfasad blir unik

En träfasad behöver visserligen underhållas lite oftare än exempelvis en stenfasad, men den är också väldigt enkel att anpassa utifrån din stil! Välj precis vilken färg du vill måla din träfasad och husknutar i, och måla om i en ny nyans nästa gång om du önskar.

  • Vackert

Slutligen är såklart trähus och träfasad så populära just på grund av sin skönhet. Träfasader passar lika bra till den pittoreska sommarstugan som till det moderna bostadshuset och smälter vackert in i med både natur och bebyggelse.

Vi bygger trähuset som du vill ha

Vi på Felin Fastigheter bygger ditt trähus så som du vill ha det. Vi bygger exempelvis ladhus och passivhus med träfasad, och självklart även vanliga klassiska trähus. Om du inte redan har en färdig idé som du vill att vi ska förverkliga så kan du alltid välja ett av våra färdiga Felin-hus eller låta oss inspirera dig med lösningar som passar dina behov.

När vi bygger ditt trähus agerar vi totalentreprenör och tar hand om allt från ritningar och planering till att du får nyckeln till ditt färdigbyggda hus. Vill du veta mer om trähusets fördelar eller om hur vi kan hjälpa dig att bygga ditt dröm-trähus? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Felin-hus 160m²

Har du bara visionen så ser vi till att förverkliga den!