Bygga hus Uppsala

Funderar du på att bygga hus i Uppsala? Felin fastigheter är ett familjeföretag som inriktar sig på nyproduktion av bostäder och hus i Uppsala med omnejd. Vi har alla resurser som krävs för att hjälpa och guida dig genom din husresa. När du ska bygga hus med oss så kan du känna dig trygg i att vi följer dig hela vägen i byggprocessen, från idé till verklighet.

Boka gärna in ett möte med oss för att gå igenom frågor kring hur det går till att bygga hus, vad man ska tänka på, hur en byggprocess fortlöper och vårt erbjudande. Väljer du att gå vidare med oss så blir vi som säljare din personliga kontakt och vägledare genom byggprocessen och resan mot ditt nya hus.

Våra husmodeller

Hos oss kommer vi inte att utgå ifrån någon huskatalog utan vårt mål är att förverkliga din vision kring huset du vill bygga. Vi börjar med ett möte där vi tillsammans går igenom dina idéer, tankar och förutsättningar kring huset och så arbetar vi utifrån det.

Kanske har du tänkt länge på vilken typ av hus du vill bygga men inte hittat den rätta planlösningen för just dig och din familj hos andra hustillverkare? När det kommer till våra husmodeller så går de att variera och bygga på olika sätt, är du intresserad av en viss stil men inte planlösningen på det huset eller tvärtom så går det mer än ofta att justera. Vi nöjer oss inte förrän vi tagit fram rätt hus för just dig. Vårt erbjudande erhåller möjligheten till ett skräddarsytt hus efter dina önskemål så att det blir precis som du har tänkt dig.Vi vill att bilden du föreställt dig av ditt nya hem ska bli verklighet.

Titta gärna in på våra tidigare projekt under referensprojekt för att se några av våra tidigare husbyggnationer.

Bygga hus steg för steg

Vi har valt att inte utgå från en huskatalog utan vi vill förverkliga just era idéer. Ni kan komma till oss med allt från en bild, planritning eller en vision så jobbar vi tillsammans vidare för att förverkliga er dröm.

 

1. Hitta tomt

Att välja tomt är en viktig process som kräver tid och eftertanke. Det är avgörande att hitta en tomt som passar dina behov och önskemål för att skapa den perfekta platsen för ditt nya hem.

En av de första faktorerna att överväga är tomtens läge och orientering. Att placera ditt hus på rätt plats och vrida det på rätt sätt kan maximera mängden solljus som kommer in i hemmet under dagen och kvällen. Markförhållandena är också viktiga eftersom de kan påverka byggprocessen och totalkostnaden. Om marken är svårbyggd kan det fördyra byggprocessen, medan en lättbyggd tomt kan vara billigare.

Detaljplanen är en annan viktig faktor att se över. Bestämmelser och begränsningar som finns inom detaljplanen kan påverka vilken typ av hus som får byggas på tomten, samt dess höjd och taklutning.

Självklart måste du också fundera över vad du vill ha i närheten. Det är viktigt att tänka på vad du vill prioritera i avståndet till arbete, skolor och fritidsaktiviteter. Att bolla med en arkitekt, mäklare eller hussäljare kan ge värdefulla insikter och tips för att göra det roligare att välja tomt och enklare att förvandla en bit mark till en underbar plats.

Bygga hus steg 1 hitta tomt
Bygga hus steg 2 husritning

2. Husritning

Nu berättar ni på ett ungefär hur ni vill att ert nya hus ska se ut. Vi tar fram förslag på planlösning, byggsätt och materialval. Ni kan hitta inspiration i de hus vi har konstruerat under sidan ”Husinspiration”. Vi sätter stor vikt vid att skapa ert hem baserat på era önskemål och visioner, och alla våra husmodeller är flexibla.

Tillsammans skapar vi ritningarna till ert drömhus!

3. Offert

Nu kan vi erbjuda er ett totalpris för ett nyckelfärdigt hus. Redan i tidigare skede kan ni få en ungefärlig prisuppskattning. Vi anpassar standarden och utrustningen utifrån er budget och förutsättningar. Offerten baseras på den husmodell vi har tagit fram tillsammans, med hänsyn till era önskemål. Att välja lister, kök, badrum, kakel och klinker tycker de flesta är en rolig, om än svår, del av byggprocessen. Vi finns vid er sida under hela resan och hjälper er att fatta beslut.

När offerten har godkänts kommer vi att upprätta ett entreprenadavtal. På det sättet får ni en exakt kostnadsöversikt och ni kan gå till banken för att kontrollera finansieringen och få ett lånelöfte.

När alla kostnader är sammanställda får ni också en betalningsplan, en lyftplan, som är kopplad till det arbete som blivit utfört. Det innebär att ni endast faktureras och betalar stegvis för det som har blivit levererat. Detta ger er extra trygghet under byggtiden.

Ladhus, Felin Fastigeheter
Bygga hus steg 4 bygglov

4. Bygglov

Här tar vi fram alla ritningar och dokument som krävs, inklusive bygglovshandlingar och bygganmälan. Vid byggen som kräver bygglov ska det finnas en oberoende kontrollansvarig (KA).

Eftersom den ska var oberoende kan inte vi hjälpa till, men kommunen har ofta tips på kunniga KA. Tiden det tar att få bygglovet beviljat kan variera beroende på vilken kommun ni bygger i. Vi stöttar er naturligtvis genom hela processen, från ansökan till erhållande av startbesked.

5. Byggnation

Nu kan vi börja med det roliga, att bygga huset!

Inför byggstarten får ni en tidsplan så ni kan följa byggets gång. Ni är alltid välkomna att komma och se på medan ert nya hus produceras!  I tidsplanen ser ni även när vi behöver era svar kring kakel/klinker, golv, färger med mera.

Beroende på storleken på huset tar det ca 5 månader från byggstart till inflytt. Byggtiden kan också variera beroende på husets konstruktion och väderförhållanden som påverkar betongplattans torktid.

Bygga hus steg 5 byggnation
Bygga hus steg 6 besiktning och inflyttning

6. Besiktning och inflytt

Innan inflyttningen genomförs en grundlig kontrollbesiktning och en slutbesiktning av det nya huset. Vid dessa besiktningar kan ni själva närvara tillsammans med en certifierad besiktningsman.

Kontrollbesiktningen inkluderar en granskning av alla entreprenörers installationer och arbeten. Syftet är att upptäcka eventuella fel i god tid, vilket underlättar både för er och för oss.

Vid slutbesiktningen undersöks om byggaren har utfört arbetet korrekt enligt kontraktet och att ni som kunder fått det ni avtalade om. Husets täthet kontrolleras också enligt gällande regler och krav

När slutbesiktningen blivit godkänd hålls ett slutsamråd tillsammans med er kontrollansvarige (KA) och kommunen. Då erhåller ni ert slutbevis/inflyttningstillstånd för att kunna påbörja er nya liv i det färdiga huset. Vi städar allt och lämnar över nycklarna till er på tillträdesdagen så att ni äntligen kan flytta in i ert nya drömhus! Innan garantitidens utgång har ni rätt att kalla till tvåårsbesiktning. Det innebär att om något skulle uppstå under den tiden, som inte går att uppvisa till normalt slitage, har ni rätt att få det åtgärdat

Har du bara visionen så ser vi till att förverkliga den!