Passivhus

När elpriserna höjs ställs högre krav på sätt att spara energi och att hitta billigare sätt att värme upp huset. Vi tror att framtidens hus är så kallade passivhus, det vill säga hus som har extremt låg värmeförlust och som sänker dina uppvärmningskostnader. Alla hus som vi bygger kan byggas som passivhus!

 

Vad är passivhus?

Ett passivhus är ett hus som byggs för att minimera all möjlig värmeförlust. Målet är du inte ska behöva någon annan uppvärmning än den naturliga, men fortfarande ha ett lika varmt och behagligt inomhusklimat. Värmen du redan får från exempelvis solsken, luften, elektroniska apparater och av att helt enkelt bo och leva i huset bevaras genom att varje del av huset byggs för att minimera risken att värmen kan sippra ut.

Varför ska du välja passivhus?

Passivhus beräknas sänka dina uppvärmningskostnader rejält, så du varken behöver oroa dig för skenande elpriser eller att frysa hemma. Att minska din energianvändning är inte heller bara ekonomiskt, utan också väldigt positivt ur miljösynpunkt.

Dessa hus har andra fönster, högre ställda krav och tjockare ytterväggar, och är därför lite dyrare att bygga än andra hus. Det är dock en kostnad som du antagligen kommer kunna börja spara tillbaka direkt, eftersom du från första dag kan minimera dina uppvärmningskostnader.

Ett passivhus är alltså en investering i framtiden, både för din plånbok och för miljön då du kan minska din elanvändning rejält. När vi bygger ditt nya hus kan du alltid välja att låta det byggas som passivhus, eller lågenergihus.

Passivhus

Hur skiljer sig ett passivhus från vanliga hus?

  • Tätade fönster och dörrar
  • Tjockare ytterväggar
  • FTX-ventilation

Ett passivhus, till skillnad från ”vanliga” hus och lågenergihus med högre värmeförlust, har extra höga krav på tätning kring fönster och dörrar. När vi på Felin Fastigheter bygger passivhus är vi extremt noga vid infästningen av fönster och dörrar, för att göra allt för att undvika att värmen inomhus ska gå till spillo. Fönstren har dessutom ett mycket lågt U-värde, och husets ytterväggar är tjockare. För att säkerställa att ditt hus uppfyller kraven trycktestar vi även huset för att se hur tätt det är. 

Alla våra passivhus är utrustade med FTX-system, det vill säga ett ventilationssystem med både från- och tilluft som är ultimat för ändamålet. Inte nog med att FTX-ventilation bibehåller husets värme, det ger också bättre luftkvalitet i huset.

Bygg passivhus i Uppsala

När du väljer att låta Felin Fastigheter bygga ditt hus tar vi hand om varje steg i processen. Vi ser till att kraven uppfylls, hjälper dig med bygglovsansökan och sköter all kontakt med underleverantörer – så att du kan luta dig tryggt tillbaka.

Vill du veta mer om passivhus och hur vi kan förverkliga dina husdrömmar? Kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor och tar fram en offert för just dina husplaner.

Har du bara visionen så ser vi till att förverkliga den!